Skip to main content

School des Levens is in 2018 ontstaan in de Haagse Schilderswijk. Het programma heeft jongeren uitgedaagd om buiten hun comfortzone te treden en nieuwe ervaringen op te doen. Dit heeft hen geholpen om zichzelf beter te leren kennen en te groeien in hun zelfvertrouwen en ontwikkeling.

Het succes van School des Levens

School des Levens heeft in 2020 nog steeds projecten lopen, waaronder sollicitatietrainingen, GIRLZ meidenclub en peertrainingen tegen online discriminatie. Er zijn ook eenmalige activiteiten georganiseerd, zoals de Cupcake actie en de take-over van een stembureau. Het programma heeft jongeren geholpen om te groeien en zichzelf te ontwikkelen, en om zich in te zetten voor anderen.

“Een netwerk van peers en volwassenen laat hen zien dat tegenslagen en fouten er zijn om van te leren.”

School des Levens heeft aangetoond dat jongeren uit de Schilderswijk in Den Haag, die vaak als kwetsbaar worden beschouwd, in werkelijkheid heel veel in hun mars hebben. Het programma heeft hen de mogelijkheid geboden om hun stem te laten horen.

Een nieuw, positief perspectief op de jeugd die opgroeit in de wijk. Het heeft zich bewezen als een vruchtbare omgeving voor jongeren die vaak worden bestempeld als multiprobleem jongeren, en heeft hen geholpen om hun potentieel te ontdekken en te benutten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze website te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van cookies.  Meer info