Skip to main content

Veel van de deelnemers aan School des Levens krijgt te maken met (online) discriminatie; ze worden buiten-gesloten en/of doen hier zelf aan mee. Door in buurthuizen andere jongeren te vertellen over hun eigenervaringen, starten zij een gesprek en daarmee bewustzijn van jongeren over wat online discriminatie is,wat het met iemand doet en wat zij kunnen doen om het te stoppen.

"Nationale campagne tegen online discriminatie"

Vanuit online berichten ontstaannamelijk weer (voor)oordelen over anderen in de offlinewereld. En dat is weer een voedingsbodem voornog meer polarisatie en zelfs geweld tussen groepen jongeren. Onder andere Sara (22 jaar) maakt zichhier druk over. Zij wil dat online discriminatie stopt en zette zich daarom bij het ontwikkelen en uitvoerenvan de training #watzegjij, samen met andere (oud) deelnemers van SDL in.

Tijdens de training is onderandere het filmpje te zien (scan QR hierboven). Deze wordt door polarisatie en radicaliseringsexpertsnu gezien als onderdeel van de nationale campagne tegen online discriminatie. De training is mogelijkgemaakt door gemeente Den Haag, afdeling Veiligheid/IPPR.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze website te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van cookies.  Meer info