Skip to main content

Dit project startte vanuit SDL met de zaalvoetbalcompetitie, maar groeide uit tot aanvullend sportaanboddoor en vóór jongeren in de wijk. Want, hoewel er veel aanbod is op de pleinen in de wijk tot 14/15 jaar en ereen prachtig Cruijffcourt ligt, zijn er zoveel meer (oudere) jongeren die ook in hun vrije tijd willen sporten.

"Sport door en vóór jongeren in de wijk"

Redouan (21 jaar) luistert goed naar wat de behoefte van de jongeren is en zocht met het Stagehuis naarmogelijkheden om naast voetbal ook andere sporten aan te bieden. Basic Fit maakte op zijn verzoek eencalisthenics-court mogelijk met aanvullingen vanuit Fonds1818 en gemeente Den Haag, plus nog extra gelden begeleiding vanuit NOC*NSF. Samen met deze partijen kon er een District Spot worden opgezet.

Er wordennu lessen gegeven door Ramazan (26 jaar) aan de jongens van de wijk en kinderen binnen het project ‘DoorDik & Dun 2.0’ (voor een gezonde leefstijl). Ook Ismail (22 jaar) deed mee aan SDL en hielp Redouan met dezaalvoetbaltoernooien. Nu traint hij met z’n vrienden op het pleintje voor het Stagehuis.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze website te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van cookies.  Meer info