Skip to main content

Op 10 november 2020 ontvingen we fantastisch nieuws: School des Levens gaat door! Het Maatschappelijke Diensttijd project is goedgekeurd en jongeren zijn de producent van hun eigen ervaring. Een inspirerende mijlpaal waar we met een glimlach naar terug kijjken!

Nieuwe energie, ontwikkeling en groei

Bij de School des Levens draait alles om het ontwikkelen van talenten en interesses. In de eigen wijk kunnen jongeren minstens één dag per week aan de slag met hun passies, terwijl ze hun opleiding of werk gewoon kunnen blijven voortzetten. 

“In de toekomst groeien ze door naar zelfstandige start-ups met een eigen identiteit, super duurzaam!”

De Mengfabriek, gevestigd in het Ketelhuis, is de thuisbasis voor jongeren die deelnemen aan de School des Levens. In Den Bosch hebben zich al drie belangrijke clubs gevormd: Den Bosch E-Sports, Jamkade en Young Changemakers. Onder leiding van de gedreven coördinatoren Jaap Klink en Robin Govaart zijn er talloze actieve jongeren betrokken bij deze clubs.

Het mooie is dat deze jongeren zich in de toekomst zullen ontwikkelen tot zelfstandige start-ups met een eigen, duurzame identiteit. De gemeente Den Bosch heeft dan ook besloten om hen te steunen met een SPUK-subsidie tot eind 2023, zodat ze nog verder kunnen groeien en bloeien. Bij de School des Levens is alles mogelijk en niets is onmogelijk!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze website te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van cookies.  Meer info