Skip to main content

Dit meidenproject is gestart in 2019 door deelnemers van SDL. Soraya, Imane en Nihad zagen veel projectenen activiteiten voor jongens in de wijk, maar misten hier een vrouwelijke tegenhanger van voor meiden diemeer wilden dan knutselen en kleuren. Zo ontstond GIRLZ, een club voor meiden vanaf 10 jaar die aan leukeen leerzame activiteiten willen deelnemen. Filmmiddagen worden afgewisseld met gastlessen. Ook lerenze boksen om zichzelf te kunnen verdedigen als het moet. En ze krijgen oefeningen om hun weerbaarheidte vergroten. Zo praten ze over social media, de leuke dingen, maar ook de gevaren.

Hoe bewaak je hierinje eigen grens? Soraya coördineert nog altijd op woensdagmiddag deze fijne plek. Ze wordt ondertussenbijgestaan door andere SDL deelnemers zoals Sulaf (20 jaar) en Yasmine (17 jaar) waardoor het bereikheeft kunnen groeien en er nu twee groepen zijn. Ouders zijn ook blij met dit project; ze stimuleren deontwikkeling van hun dochters, maar buitenshuis zijn er weinig plekken die voor meiden veilig zijn

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze website te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van cookies.  Meer info