Skip to main content

De betekenis van vrijheid is voor iedereen anders. Daar kom je achter als je in gesprek gaat met elkaar,speciaal als je vluchtelingen hierover spreekt. Maar wat is vrijheid precies voor jou? En welk verhaal is voorjou hieraan verbonden?

"En zo geef je het stokje door"

Deelnemers aan School des Levens zochten het met elkaar en Haagse vluchte-lingen uit binnen het project Mijn vrijheid – jouw vrijheid? vanuit het knooppunt Sprekende Geschiedenis(scan Qr hierboven). Nada (20 jaar) was een van de deelnemers aan School des Levens die gedurende hetproject steeds beter wist te verwoorden wat vrijheid voor haar betekent. Samen met kunstenaars maaktezij hierbij een fotobeeld. Deze afbeelding en die van anderen vormden samen een expositie in het Museumvoor Beeld en Geluid in Den Haag.

Niet alleen leerden de andere deelnemers de betekenis en verhalen overvrijheid kennen, maar ook kregen zij zo een nationaal podium. Dat maakt hen trots en geeft zelfvertrouwen.Ismail (19 jaar) bezocht tijdens zijn eigen MDT de expositie. Nu werkt hij zelf met kinderen en jongeren aanhun zelfvertrouwen en ontwikkeling. En geeft zo het stokje door.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze website te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van cookies.  Meer info